Zambetul tau de Hollywood!

Cate diete sau planuri de viitor n-au inceput cu „de luni”? Se zice ca lunea se pun in aplicare marile decizii. Ei bine, este timpul sa lasi deoparte zona de comfort a dintisorilor tai si sa faci primul pas, in fiecare zi, spre zambetul  mult visat!

 

Exista o intreaga serie de intrebari in ceea ce priveste albirea dentara. Mituri vs. realitati insa noi o sa incercam  sa va raspundem la cele mai frecvente intrebari:

 

1.    De unde stiu daca albirea dentara profesionala este o optiune pentru mine?

Candidatul ideal pentru o astfel de interventie  este cel care isi doreste un zambet de Hollywood, cel care prezinta o igiena orala buna, cel care fumeaza ( nicotina favorizeaza aparitia petelor maronii ), cel care consuma alimente/produse bogate in coloranti.

 

2.     Cine se poate bucura de tratamentul de albire cu lampa Beyond Polus ?

Aproape ORICINE! Exceptia o reprezinta  femeile insarcinate, copiii sub 16 ani si persoanele care prezinta sensibilitate in zona gingivala. Totodata, pacientii care prezinta fisuri dentare sunt incurajati sa isi rezolve micile probleme dupa care devin si ei, la randul lor, candidati ideali pentru albirea dentara profesionala.

 

3.    Care sunt efectele secundare ale albirii dentare ?

Efecte secundare ale albirii dentare, practic, nu exista! Teoretic, un mic procent dintre pacienti pot experimenta sensibilitate dentara in urmatoarele ore, dupa finalizarea tratamentului insa cum fiecare punct slab are si un punct forte, aceasta sensibilitate poate fi tratata de catre medicul stomatolog, in cabinet, prin aplicarea fluorului existent in kitul de albire Beyond Polus. Vorbeam la inceputul articolului despre mituri ale albirii dentare. Ei bine, distrugerea smaltului este unul dintre ele. Mit busted!

 

4.   Cat dureaza efectul albirii dentare profesionale realizata cu lampa Beyond Polus?

In mare parte, depinde. De tine.

In medie, 2 ani. De ce spuneam ca depinde de tine? Pentru ca preferintele culinare, periajul dintilor si viciile isi pot pune amprenta si asupra nuantei dintisorilor tai insa chiar si la pacientii fumatori, efectul minim poate dura pana la 1 an.

Insa cel mai important lucru este faptul ca, in orice caz, dupa albirea cu lampa Beyond Polus, dintii nu vor mai avea niciodata aceeasi nuanta dentara ca pana la albire. Dintii vor fi intotdeauna mai albi.  Recomandarea medicului stomatolog este ca dupa albire, in urmatoarele 7-10 zile sa se evite consumul de alimente/produse bogate in coloranti, vin rosu, ciocolata, afine precum si fumatul excesiv.

 

5.   Care este procedeul de albire propriu-zis?

Nimic mai simplu.

Pentru a asigura un tratament de albire cat mai eficient, este nevoie de un detartraj si air-flow pentru curatirea completa si complexa a dintisorilor. Desi aceste procedee stomatologice nu albesc dintii, sunt ideale a fi facute inainte de albire pentru motivele expuse mai sus. Obtinerea uniforma a unei nuante de albire depinde intr-o mare masura de aceste interventii post-tratament albire.

Tratamentul de albire dureaza 36 de minute, 12 minute / sedinta. Aceste sedinte se pot realiza consecutiv sau la un interval de timp ales de pacient ( o saptamana, o luna ). Recomandarea medicului stomatolog este aceea de a se realiza consecutiv, pentru asigurarea rezultatului scontat.

Interventia incepe prin a se aplica o bariera gingivala ( un gel care impiedica substanta activa sa ajunga in zona gingivala), se aplica gelul de albire pe suprafata dentara dupa care se instaleaza lampa timp de  12 minute. Intre sedinte se aspira gelul si se reaplica pentru urmatoarea sedinta. In tot acest timp, pacientul detine controlul tratamentului, avand pe intregul interval al desfasurarii procedurii, acces la telecomanda lampei. Comanda acesteia consta in a pune pauza oricand pacientul simte nevoia.  La sfarsitul tratamentului de albire, se realizeaza tratamentul  de desensibilizare dentare prin aplicarea fluorului. Ultimul pas si cel mai important este acel efect wow atunci cand i se inmaneaza oglinda pacientului.

 

6.   Ce poate fi mai frumos decat un zambet stralucitor?

NIMIC.

 

In speranta ca am cuprins toate raspunsurile intrebarilor voastre si ca v-am adus la cunostinta tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara profesionala realizata in cabinetul medicului stomatolog, ne dorim sa va convingem de faptul ca zambetul nostru este eticheta noastra si indicatorul primar in ceea ce inseamna perceptia celor din jur asupra noastra iar cea mai frumoasa versiune a zambetului este, acum,  doar la un pas distanta.

Indrazneste! J