Gingia contureaza frumusetea danturii tale!

Continuam sa primim feeback-uri pozitive din partea pacientilor care ne-au pasit pragul, fapt care ne incurajeaza sa ne urmam, in continuare, pasiunea dedicata stomatologiei.

Zilnic avem grija ca pacientii nostri sa plece multumiti de rezultatele obtinute la finalul planului de tratament dedicat pentru ca am inteles cat de importanta este starea de bine, exprimata de cele mai multe ori prin zambet. Pe langa functionalitatea dentitiei, ne preocupa si estetica dentara insa.. intrebarea primita frecvent din partea voastra suna in felul urmator:

Care este segmentul care inglobeaza aceasta estetica despre care se tot vorbeste?

Pentru noi, estetica inseamna armonizarea tuturor trasaturilor. De la culoarea dintilor, la curbele zambetului, trasaturile fetei, varsta pacientului si, nu in ultimul rand, linia gingiei.

 

In acest articol, incercam sa va scoatem in relief importanta liniei gingiei si influenta acesteia asupra esteticii zambetului tau.

Intalnim tot mai des zambetul gingival, caracterizat prin expunerea unei suprafete gingivale mari. Se intampla atunci cand gingia acopera partial coroana dentara, cauzand un zambet inestetic. Interventia este una foarte simpla, realizata sub anestezie in cabinetul medicului stomatolog.

Gingia sanatoasa are culoarea roz pal, este atasata de coletul dintilor si, in cazul in care acopera o portiune mai mare din coroana aceasta se poate indeparta, permitand vederea dintilor.

Cum se realizeaza interventia?

Procedura de indepartare gingivala se efectueaza sub efectul anesteziei locale. In prealabil, se realizeaza etapa de sondare osoasa, etapa care scoate in relief adancimea osului existent. De regula, medicul stomatolog recomanda 2-3mm existenti de gingie asupra nivelului osos.

Interventia poate dura de la cateva minute pana la o ora, in functie de numarul dintilor asupra carora trebuie realizata rezectia gingivala si se realizeaza cu ajutorul laserului.

 

La final, zona este igienizata si supusa unui tratament de ingrijire post-operatorie.

Pasi simpli! Spre un zambet minunat !